petek, 10. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Sprehod






Vir.
Ste se danes že kaj gibali? Uporabljate stopnice namesto dvigala, kot smo vam priporočili? Delate vaje, ki smo jih v tem tednu zbrali za vas in uživate v gibanju? Čeprav se morda gibate res le 15 minut, pa v tem kratkem času kljub temu naredite veliko za svoje telo, hkrati pa se še sprostite. 

Sprehod s psom
Vir.
Prihaja vikend, ko boste imeli več časa, zato vam danes dajemo domačo nalogo. Svetujemo vam, da se med vikendom odpravite na (kratek) sprehod v naravo. Če bo dež, s seboj vzemite anorak ali dežnik. Če imate štirinožnega prijatelja, naj vam obvezno dela družbo. S seboj lahko vzamete tudi otroke, vnuke, družinske člane ali prijatelje.

sprehod.JPG
Vir.
Za ta del leta so temperature zelo visoke, čeprav se v nižinah pojavljata megla in oblačnost. Že nekaj sto metrov višje vas čaka bolj jasno vreme, možno pa je, da se boste tam srečali tudi z vetrom, zato se proti njemu primerno opremite. 

Vir.
Če imate težave s koleni ali drugimi sklepi, izbirajte čim bolj ravne terene, s seboj pa obvezno vzemite tudi pohodne palice. Če se želite še posebej dobro razmigati, lahko pohodne palice uporabljajte tudi na ravnini. Seveda pa lahko domačo nalogo opravite tudi s tekom ali pohodom na kakšen hrib, le svoji kondiciji in zmožnostim se prilagodite.

Vir.
Gibanje v naravi je nekaj posebnega, saj nas pomiri, nadihamo se svežega zraka, nazaj domov pa se vrnemo bolj jasnih misli, s prazno glavo. Na tak način lahko odlično premagujemo stres ter izboljšamo prekrvavitev kože, s čimer se lahko znebimo celulita, strij in drugih nadlog, pa tudi odvečnih maščob ter tako postopoma shujšamo na zdrav način. Gibanje mora postati naš življenjski slog.

Vir. 

Če se boste ta vikend odpravili na daljši sprehod, s seboj namesto sendviča vzemite sveže in suho sadje, npr. banane, ki so odličen vir energije. Podobno velja tudi za različne oreščke, ki vsebujejo tudi vitamine in druge hranilne snovi, ki bodo koristili vašemu telesu. S seboj imejte tudi dovolj tekočine, ki naj ne bo premrzla. Vročo tekočino lahko vedno ohladite na zraku, mrzle pa ne morete segreti. Po vadbi si privoščite bolj obilen obrok, ki bo preprečil, da bi vas naslednji dan bolele mišice.

Vir.
Motivacija za vikend naj bo torej svež zrak in energija, ki jo dobite od gibanja. Če vas še vedno nismo prepričali, si na strani Bodi eko oglejte 8 razlogov, da se odpravite na sprehod. Na sprehod se lahko odpravite vsak dan, lahko pa samo enkrat, kolikor vam čas in volja dopuščata. Če pa bi želeli biti še posebej pridni, za domačo nalogo med vikendom ponovite kakšno od vaj, ki smo vam jih predstavili do sedaj. Lahko jih izvajate tudi v naravi. V ponedeljek pride nova doza 15-minutnega gibanja, ki bo prej ali slej tudi za vas postalo užitek. 

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Gibanje je fajn!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...