sreda, 15. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Vaje za krepitev kolen

Slika
Vir.
Pridno sledite našemu blogu in se redno gibate? Le tako naprej! Gibanje je osnova za dobro počutje. Tega se največkrat zavemo šele, ko nas bolezen ali druge zdravstvene težave spravijo v posteljo ali pa ko gibanje za nas zaradi bolečin postane oteženo. 

Slika
Vir.
Najpomembnejša je preventiva, to, da za svoje telo skrbimo že, ko je še zdravo in prožno. Z gibanjem ohranjamo njegovo vitalnost. Takoj ko nastopijo kakršnekoli težave, ne smemo čakati, ampak moramo ukrepati in se spopasti s problemom. Le tako ga bomo lahko rešili!

Vaja - upogib noge
Vir.

Nekatere bolečine so kot šprint, saj se pojavijo nepredvidoma, z njimi se spopadamo le nekaj časa, nato pa nanje lahko skoraj pozabimo, medtem ko je premagovanje drugih bolečin bolj podobno teku na dolge proge ali maratonu: okrevanje namreč traja dlje časa, vmes ne smemo obupati, čeprav je težko, pot do cilja pa je dolga.
vaje za koleno vaja2
Vir.

Ljudje največkrat na bolniško odhajajo zaradi bolečin v križu ter ostalih delih hrbta, pri delu pa jih pogosto ovirajo tudi težave s sklepi. Ena od najpogostejših težav s sklepi so bolečine v kolenih, do katerih ne pride le zaradi športnih in drugih poškodb, temveč tudi zaradi prevelike obremenitve ter napačne drže telesa. 
Vir.

Pri večini ljudi so sklepi tisti, ki jih držijo pokonci, zato so zelo obremenjeni, v resnici pa bi morale telo pomagati držati pokonci mišice ob sklepih, ki so navadno ohlapne, šibke in jih ne uporabljamo dovolj. Kako lahko okrepimo mišice na nogah in s tem razbremenimo kolenske sklepe? Poglejte si nekaj vaj, ki smo jih našli za vas (na koncu objave), ter si vzemite 15 minut in jih naredite. Najbolje, da jih naredite kar takoj!

http://www.zdravstvena.info/preventiva/wp-content/uploads/2012/06/DSC00777.jpg
Vir.
Škodile ne bodo nikomur, tudi tistim ne, ki nimate težav s koleni, saj je najboljša zaščita sklepov prav preventiva. Vaje so preproste, tempo prilagodite sebi in svojim sposobnostim, ne naprezajte se preveč, hkrati pa vaj ne izvajajte preveč zlahka. Če vas med telovadbo karkoli začne boleti, takoj prenehajte. Poskusite začutiti svoje telo, spoznajte, kako zelo mu paše, če se razteza, predvsem pa uživajte v gibanju!




 
http://www.zdravstvena.info/preventiva/wp-content/uploads/2012/06/DSC00787.jpg
Vir.




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...