torek, 14. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Pozdrav soncu

Pozdrav_soncu
Vir.

Na deževen in turoben dan lahko energijo dobimo s pozdravom soncu. Z gibanjem se bomo ogreli in prekrvavili telo, ki bo zato imelo več energije. Vaje lahko izvajate umirjeno in počasi ali pa zelo hitro in dinamično. Prilagoditi jih morate sebi, svojemu počutju, kondiciji in sposobnostim. Akcija!

http://www.jogaportal.si/wp-content/uploads/2010/10/pozdrav-soncu-joga-2.jpg
Vir.
 Pozdrav soncu je kombinacija vaj, ki si sledijo v ritmu vzdiha in izdiha ter v točno določenem zaporedju. Različne šole joge izvajajo različne pozdrave soncu, vsi pa se začnejo in končajo v stoječem položaju.

Pozdrav soncu - 2. položaj
Vir.
Pozor! Če imate težave s hrbtom, se začetnemu nagibu telesa nazaj v stoječem položaju raje izognite in se namesto njega zgolj čim bolj visoko pretegnite, kot bi se želeli dotakniti stropa. Sledi predklon, pri katerem naj bi imeli stegnjene noge in sproščen hrbet. Če nog ne morete stegniti, jih pokrčite, lahko se držite tudi za stegna, meča, gležnje.

Pozdrav soncu - jogijska terapija 1.del
Vir.

Nato stegnete eno nogo nazaj in nato še drugo nogo, če nimate težav s koleni, pa lahko tudi skočite z obema nogama naenkrat. Vmes lahko naredite še nekaj položajev, lahko pa se pretegnete direktno v psa ali strešico z ravnim hrbtom, trtico, ki jo stegujete v strop, in stegnjenimi nogami. Pete so lahko na začetku dvignjene, kasneje pa jih skušajte pripeljati do tal.

Vir.

Iz strešice lahko nadaljujete v položaj kobre, sklece, mize in tako dalje, lahko pa spet skočite ali stopite naprej in naredite predklon, iz katerega se dvignete v začetni položaj. Malo se nadihate in ponovite še en krog.

https://www.vzajemna.si/images/custom/image/joga7.jpg
Vir.
Priporočamo vam, da si pred izvajanjem vaj nastavite uro na 15 minut in s telovadbo končate šele, ko ura zazvoni. Za motivacijo uporabite prijetno glasbo. Če si želite energične vadbe, naj bo taka tudi spremljevalna glasba, če pa se že dolgo niste gibali, pa lahko začnete tudi z bolj umirjenim ritmom in prav tako glasbo.

Joga 6
Vir.
Gibanje je fajn, gibaj se vsaj 15 minut na dan!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...