nedelja, 5. januar 2014

Akcija!

Vir.
Tudi vi pogrešate zasneženo zimo? Smučanje, sankanje, tek na smučeh, drsanje ali krpljanje? Vam manjka gibanja? Se vam zdi, da preveč sedite in da nimate prave energije? Vam manjka motivacije za šport? Vas deževno vreme spravlja v slabo voljo? Si do poletja želite shujšati?

Čas je za akcijo! 

Vir.
Kako začeti? Kako premagati lenobo in utrujenost? Kako zbrati motivacijo? Kako najti čas in voljo za gibanje?

Triathlon training Tips
Vir.

Odgovore boste našli na našem blogu, saj jutri začenjamo z akcijo Gibanje je fajn! - Gibaj se vsaj 15 minut na dan!  

Skupaj se bomo gibali na različne načine - z vajami za lep trebuh, aerobiko, jogo, pilatesom, utežmi, sprehodi in tekom, poleg tega pa tudi zdravo jedli in se predvsem imeli fajn. 

Vir.

Na blogu boste lahko spoznali različne športe in telovadne vaje ter med njimi poiskali tiste, ki vam ustrezajo. Predstavili vam bomo tudi različne diete, ki so učinkovite pri hujšanju in boljšem počutju - lažji ko boste, bolj lahkotno se boste počutili, imeli boste več energije in tako se boste z veseljem začeli gibati! Težki in mastni obroki ter nezdravi prigrizki, kot so smokiji ali čips, nas polenijo, oreščki in sveže iztisnjeni sadni in zelenjavni sokovi pa nam dajo energijo, poleg tega pa so še zelo okusni.
Vir.
Dandanes večina ljudi skoraj cele dneve presedi, saj jih v to sili služba kot tudi način življenja in preživljanje prostega časa pred televizijo in računalnikom. Živimo pod stresom, premalo spimo in smo večji del dneva utrujeni, zato se težko spravimo h gibanju ali pa zanj nimamo dovolj časa.
Vir.

Vsi se spopadamo z enakimi težavami, tudi tistim, ki gibanje sicer obožujemo, včasih zmanjka volje ali časa zanj. Zato je treba začeti z majhnimi koraki. Za začetek se odločimo, da se bomo gibali vsak dan vsaj 15 minut. To ni veliko, kajne? Tako se ne boste mogli izgovarjati, da za gibanje nimate časa, saj prav vsakdo v še tako natrpanem delavniku najde prostih 15 minutk, ki jih lahko izkoristite za svoje boljše počutje.
Vir.

Vemo, da zdravniki priporočajo vsaj 30 minut ali celo eno uro gibanja dnevno, zato se vam 15 minut gibanja verjetno zdi premalo, da bi lahko prineslo pozitivne rezultate. Pa se motite! 15 minut je lahko čisto dovolj, če jih dobro izkoristite. Če ne verjamete, poskusite! Seveda pa lahko vadite in se gibate tudi dalj časa, le ne obljubljajte si nemogočega. Bolje si je postaviti manjše cilje in jih uresničiti, kot pa si postaviti previsoke cilje, za katere vam bo kmalu zmanjkalo motivacije.  
Vir.
Z motivacijo boste na blogu Gibanje je fajn vsak dan našli vsaj eno vajo ali idejo, kako se gibati na prijeten način, dodali pa bomo še kakšen nasvet za boljšo prehrano in počutje. Vaje bodo takšne, da jih boste lahko delali v vsakem vremenu in zanje ne boste potrebovali posebnih pripomočkov. Začeli bomo z enostavnimi vajami, ki jih zmore vsak, nato pa zahtevnost počasi stopnjevali. 
Vir.

Gibajte se tako, da se boste dobro počutili. Kakršnakoli bolečina ali slabo počutje sta znak, da svoje telo preveč naprezate. Ne smete pretiravati, saj to lahko privede do poškodb!  Zahtevnost morate prilagoditi sebi in svoji telesni pripravljenosti, mi pa bomo poskrbeli za motivacijo in ideje, kako se gibati!

Vir.

Gibanje je fajn! - Gibaj se vsaj 15 minut na dan!

Jutri začnemo, saj je začetek leta idealen čas za spremembe in za akcijo ter za to, da se vsi skupaj naučimo, da je gibanje fajn!
Vir.


2 komentarja:

  1. Oooo, kakšen fajn blog! Če bo pa kakšna objava več, bomo bralci še bolj zadovoljni! Ja, gibanje je reeees fajn!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekateri težko najdejo čas in voljo za gibanje, nam pa ga zmanjka za sedenje pred računalnikom in pisanje bloga. Letos nam bo skupaj uspelo oboje! Motivacija je visoka, kar je glavni pogoj za uspeh, gibanje je pa itak fajn! Hvala za komentar in oglasi se še kdaj!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...