četrtek, 9. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Zdrava hrbtenica

Vir.


Gibanje je življenje, gibanje je fajn! Ste se danes že razgibali? Za to ne potrebujete veliko časa in denarja, zgolj dobro voljo, da z njo premagate lenobo. Pomaga vam lahko naša akcija Gibanje je fajn! - Gibaj se vsaj 15 minut na dan!
Vir.

Današnji način življenja nas sili, da večji del dneva presedimo za pisalno mizo, za računalnikom, v avtu. Naše telo postane okorno, izgubi mišično maso, s staranjem se pojavijo tudi bolečine in največkrat se ljudje z njimi začnejo ukvarjati šele takrat. Zapravljajo velike količine denarja za fizioterapevte, ortopede, maserje, kiropraktike in druge strokovnjake ter si kupujejo pripomočke in zdravila, ki bi jim olajšala težave. Z veliko truda jim morda uspe premagati probleme, do katerih sploh ne bi prišlo, če bi se vsak dan vsaj malo gibali. Že 15 minut preprostih vaj na dan lahko izboljša vaše počutje in razpoloženje, poskrbi za prožnost celega telesa, za zdravo hrbtenico in za življenje brez bolečin. Ne odlašajte, začnite se gibati že danes!
Vir.

Odločite se, da se boste vsak dan gibali vsaj 15 minut. To ni veliko, a bolje kot nič. Na gibanje se boste kmalu navadili in brez njega si ne boste mogli več predstavljati življenja. Gibanje bo kmalu postalo užitek in čas za sprostitev. Ne verjamete? Poskusite!
Vir.

Če ne veste, kako začeti, spremljajte naš blog, na katerem boste vsak dan našli ideje in motivacijo za gibanje. Danes si poglejte vaje za zdravo hrbtenico - KLIK. Če imate težave s hrbtom ali pa vas boli križ, prvo in četrto vajo (dvig trupa in diagonalni izteg roke in noge) izvajajte zelo pazljivo ali pa se jima celo izognite!!! Pri obeh vajah obstaja možnost, da med izvajanjem stisnete križ, kar lahko povzroči bolečine. Pri prvi vaji zato glave in prsnega koša ne dvigujte previsoko, enako pa velja za nogo pri diagonalnem iztegu. Gibanje mora biti prijetno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...