sobota, 18. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Pilates

http://www.pilatesblog.si/wp-content/uploads/2011/04/VAJA12_B1.jpeg
Vir.

Ste se danes že kaj gibali? Se vsak dan gibate vsaj 15 minut? Vas naše objave na blogu motivirajo in vam dajo zagon za akcijo? Tako je prav! Leto 2014 naj bo leto gibanja, januar pa je pravi mesec za ogrevanje. Tukaj si lahko pogledate vaje, ki smo jih z vami delili do sedaj. Če potrebujete motivacijo za gibanje, pobrskajte med njimi ter najdite tiste, ki so vam najbolj zanimive. 15 minut na dan ni veliko, a bolje kot nič, hkrati pa je majhne cilje lažje uresničevati. Obljubimo, da vas bo redna 15-minutna vadba kmalu tako navdušila, da jo boste vsaj občasno spontano podaljšali in tako postali resnično 'napaljeni' na gibanje, saj je gibanje enostavno fajn!

http://www.pilatesblog.si/wp-content/uploads/2011/04/VAJA11_C.jpeg
Vir.


Danes vam predstavljamo pilates, vadbo, ki navdušuje na stotine žensk po vsem svetu. Vadba spodbuja aktivnost globokih mišic, na katere največkrat pozabimo oziroma jih sploh ne uporabljamo, so pa nujne za stabilnost telesa in razbremenitev tistih delov telesa, ki so v vsakodnevnem življenju najbolj obremenjeni: vratu, hrbta s križem, kolen, gležnjev in ramenskega obroča.

http://www.pilatesblog.si/wp-content/uploads/2011/04/VAJA10_A.jpeg
Vir.
Če boste vaje izvajali sami doma, si predtem dobro oglejte fotografije. Če o izvedbi kakšne vaje niste prepričani, pobrskajte po spletu za dodatne informacije, koga povprašajte ali pa vaje raje ne izvajajte. Tudi pri izbiri učitelja kakršnekoli vadbe morate biti pazljivi, saj vas lahko (nehote) nauči napačnega izvajanja vaj, če o njih ni dovolj poučen.  

http://www.pilatesblog.si/wp-content/uploads/2011/04/VAJA12_A1.jpeg
Vir.


Špela Jakša, avtorica današnjih vaj, svoje delo odlično obvlada, kar se vidi tudi na fotografijah, kjer je njeno telo vedno v ravnovesju, hrbet je raven, napete pa so le tiste mišice, ki jih pri izvajanju vaje potrebuje. Sledite ji in se začnite ukvarjati s pilatesom še vi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...