ponedeljek, 6. januar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Ogrevanje

Vir.
Najtežje je začeti. Sploh zjutraj, ko je naše telo neogreto in zaspano, zato ga moramo počasi spraviti v pogon. Enako pa velja takrat, kadar se že dolgo nismo gibali. Tudi če želite shujšati, gibanja ne smete dojemati kot muko, ampak kot nekaj, kar bo izboljšalo vaše življenje. Gibanje je čas samo za vas!

Vir.
Odločite se in si danes vzemite 15 minut samo zase. Za začetek je dovolj že, če se samo uležete na tla in dobro pretegnete. Kdaj ste to storili nazadnje? Oblecite se v udobna oblačila, prostor mora biti prijetno ogret, da vas ne bo zeblo, hkrati pa vam ne sme prehitro postati prevroče. 

Vir.
Za prvič smo za vas našli posnetek Srečka Šorlija, ki predstavlja nekaj preprostih ogrevalnih vaj. Še posebej so primerne za tiste s težavami s hrbtom, za starejše, za tiste, ki se že dolgo niste gibali, ter za vse, ki (po službeni dolžnosti) preveč sedite. Za odmor med sedenjem pred računalnikom si privoščite 15 minut sprostitve!

 

V posnetku je omenjeno, da bi bilo treba takšne vaje izvajati vsak dan, če želimo preprečiti težave s hrbtom. Vsak dan bi se bilo treba gibati. Vsi vemo, da je to dobro za nas, a tega pogosto ne počnemo. Novo leto je čas zaobljub, ki so smiselne le, če se jih držimo. Verjamemo, da ste vsak dan v letu zmožni 15 minutne vadbe, samo odločiti se morate zanjo. Za pomoč smo za vas našli še nasvete, kako se držati novoletnih zaobljub in jih uspešno uresničevati.

Pozdrav soncu, joga
Vir.
Se vam zdijo vaje preveč lahke? Super! Dodajte jim še kakšno svojo vajo, posnetek pa uporabite zgolj za motivacijo in ogrevanje. Predvsem pa ne pozabite: Gibanje je fajn!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...