torek, 18. februar 2014

Gibaj se vsaj 15 minut na dan! - Gremo migat!

Aerobika
Vir.
Ste se danes že kaj gibali? Ste se že zadihali in preznojii? Veste, da je to nujno za dobro telesno pripravljenost vašega telesa in za zdravje? Gibajte se!
Vir.

Vsak dan in čim večkrat na dan se je treba gibati. 15 minut ni veliko, a je bolje kot nič. Lahko se gibate takoj, ko vstanete. Naredite nekaj vaj za raztegovanje. Ali bolj dinamično vadbo, ki vas bo zbudila in vam dala energijo.
Vir.

Gibate se lahko med odmorom v službi. Se dobro pretegnete in narediti kakšen zasuk. Se nekajkrat sprehodite po pisarni. Ali uporabite stopnice namesto dvigala. Še posebej za navzgor.
Vir.

Tudi popoldne, ko pridete iz službe, se lahko gibate. Greste ven, v naravo. Na tek ali samo na sprehod. Peljete celo družino na drsanje. Odigrate z njimi igro hokeja. Ali pa se s prijatelji dobite v dvorani na košarki, nogometu ali kakšnem drugem športu.
Vir.

Blagodjeno na človeka vpliva tudi plavanje, med katerim boste razmigali celo telo. Kapaciteta pljuč se vam bo povečala in tako boste lažje prenašali napore, saj boste pridobili tudi kondicijo. Lahko se gibate tudi tako, da odigrate partijo tenisa ali badmintona. Mogoče imate raje squosh. Ali pa obiščete fitnes oziroma kakšno od skupinskih vadb: aerobiko, pilates, jogo, zumbo, borilne športe in še mnogo drugih vam je na voljo.
Vir.

Ne glede na to, kaj boste izbrali, pa se gibajte, ker je gibanje način življenja, ki vas ohranja mlade in vitalne. Ne pozabite, da je gibanje fajn, in se gibajte vsaj 15 minut na dan!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...