sobota, 16. februar 2013

Krpljanje ter izposoja krpelj

Ste že poskusili krpljanje

Čudovit šport, primeren prav za vsakogar:

- za tiste, ki imate premalo kondicije za tek na smučeh ali smučanje,

- za tiste s poškodbami (ni agresiven šport, podoben hoji),

- za starejše (miren, prav nič adrenalinski),

- za ljubitelje narave (ne potrebujete urejenih prog).

Cene novih krpelj se gibljejo od 100 evrov dalje, začetnikom, ki bi radi najprej ugotovili, če jim je krpljanje res všeč, pa se splača najprej poiskusiti z izposojenimi. 

Vir.

Poleg krpelj boste za hojo po visokem snegu potrebovali še pohodne ali smučarske palice (če nimate svojih, si jih lahko brez težav izposodite pri istih ponudnikih kot krplje) toplo zimsko obutev, predvsem pa ne pozabite na gamaše. Prav pridejo tudi nepremočljive oz. smučarske hlače ter druga topla oblačila, kapa, rokavice, šal.


Izposoja krpelj

Vir.
Velja opozoriti, da ima vsak ponudnik na voljo le nekaj parov in da v dneh, ko zapade veliko svežega snega, sploh pa med vikendom hitro poidejo. Krplje se vam zato splača rezervirati vnaprej.  Če ste težji od 90 kg oz. imate zelo veliko številko noge (od 46 dalje), na to opozorite prodajalca.

Cene so zelo različne, razlikujeje pa se tudi najkrajši čas izposoje: od nekaj ur do nekaj dni. Če boste krplje najeli za dalj časa oz. si boste naenkrat izposodili več parov, se ne bojte vprašati za dodatni popust.

Najugodnejši ponudnik IGLU SPORT (Ljubljana, Lesce, Maribor, Celje, Tolmin, Bovec, Solkan) izposoja krplje do 3 dni za 6,99 evrov, do 10 dni pa za 11, 69 evrov.    

Krplje si lahko izposodite tudi pri smučarski šoli LABEL (Kriška planina, Krvavec) za 1 dan boste odšteli 6 evrov, za izposojo do 6 dni pa 22 evrov. Vsak dodatni dan boste plačali po 4 evre

Podobne cene imajo ALPIN SPORT-u (Bohinj), le da imajo bolj natančno izdelan cenik oz. si lahko krplje izposodite za 1 dan - 6 evrov, 2 dni - 11 evrov, 3 dni - 16 evrov, 4 dni - 20 evrov, 5 dni - 24 evrov, 6 dni - 27 evrov, za enotedensko izposojo pa boste plačali 29 evrov.  

V Bohinju si lahko krplje izposodite tudi v hostlu POD VOGLOM oz. pri PAC SPORTU, le da boste odšteli malo več: za izposojo do 4 ure 6 evrov, za cel dan pa 10 evrov. 

Športni center Triglav (Pokljuka) ponuja izposojo krpelj skupaj s smučarskimi palicami, za kar boste za pol dneva odšteli 9 evrov, za cel dan pa 12 evrov. 

Nekje ob Soči (ni točno navedeno kje), pa ponujajo izposojo krpelj kar za 12 evrov za 3 ure in 20 evrov za 6 ur.

Če bi si krplje izposodili pri Igluju, bi za ta denar lahko krpljali več kot 14 dni! 

Če tudi vi ponujate izposojo krpelj oz. poznate kakšnega ugodnega ponudnika, nam sporočite na mail gibanjejefajn@gmail.com in z veseljem ga bomo uvrstili na seznam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...